ДЯКУЄМО ВОЇНАМ, ЯКІ ЗАХИЩАЮТЬ КРАЇНУ!

Музей мікромініатюр Миколи Сядристого

Пропонуємо відвідати віртуальну екскурсію до Музею мікромініатюр Миколи Сядристого →  https://museum-portal.com/ua/museum/the-microminiatures-museum-of-mykola-syadristy/

Музей мікроскопічної мініатюри майстра Миколи Сядристого розташований на території Києво-Печерської Лаври. У колекції музею представлені роботи тільки одного автора. Особливістю творчості М. Сядристого є те, що всі свої твори він виготовляє вручну, по особисто винайденій технології для кожного виду робіт.  Микола Сядристий визнаний кращим мініатюристом світу.

Мікромініатюри, представлені в колекції музею, розширюють усталені уявлення про межі людських можливостей. Руками Сядристого був створений самий маленький у світі діючий електромотор розміром 1/20 мм, цей прилад майже в 20 разів менше макового зернятка. Частина колекції знаходиться в музеї Андорри, частина в московському Політехнічному інституті, 15 робіт в угорському Сентендре - це відоме містечко художників. Микола Сядристий за 50 років творчості об'їздив весь світ - від Японії та Австралії до Чилі і Канади.

Серед мікромініатюр, виставлених в експозиції, практично кожна унікальна і неповторна.

Додаткову літературу Ви можете знайти в електронному каталозі та тематичних БД НІБУ.