ДЯКУЄМО ВОЇНАМ, ЯКІ ЗАХИЩАЮТЬ КРАЇНУ!

Музей книги і друкарства України

Пропонуємо відвідати віртуальну екскурсію Музеєм книги і друкарства України → https://museum-portal.com/ua/museum/museum-of-books-and-printing-of-ukraine/

Музей створений 1972 року. Розташований на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника у будинку колишньої монастирської друкарні, що діяла безперервно з початку ХVІІ століття до початку XX століття (понад 300 років). Загальна експозиційна площа музею — 930 м2.

У Музеї зібрані багаті скарби книжкової культури українського народу. Експозиція висвітлює історію вітчизняної книги і книжкової справи від часів Київської Русі і до наших днів. У двох виставкових залах Музею періодично демонструються художні, книжково-ілюстративні, фотовиставки, а також проводяться заходи, присвячені важливим подіям у культурному житті України і зарубіжжя. Наукова робота є одним з основних напрямків діяльності Музею. Вона передбачає наукові дослідження, публікації, наукове опрацювання експонатів, участь у наукових конференціях тощо.

Додаткову літературу Ви можете знайти в електронному каталозі та тематичних БД НІБУ.