ДЯКУЄМО ВОЇНАМ, ЯКІ ЗАХИЩАЮТЬ КРАЇНУ!

Віртуальний тур Музеєм Ханенків

Пропонуємо відвідати віртуальну екскурсію Національним музеєм мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків → https://khanenkomuseum.kiev.ua/uk/pro-musey/virtualnyi-tur

Музей Ханенків (повна назва: Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвара Ханенків) – чільний музей світового мистецтва в Україні. Музей презентує найзначніші колекції мистецтва Європи, Азії та Давнього світу в Україні. «Серцем» музею є художнє зібрання Богдана та Варвари Ханенків – видатних українських колекціонерів та благодійників кінця 19 – початку 20 століття.

Частина 1 https://bit.ly/2SOL0qV 

«Європейське мистецтво 14-19 століть»

«Ранньовізантійські ікони 6-7 століть»

«Мистецтво Давнього світу»

 

Частина 2 https://bit.ly/2YPEmob

«Мистецтво індуїзму та буддизму»

«Мистецтво Китаю»

«Мистецтво ісламу»

«Мистецтво Японії»

Оцифрована колекція музею з описом → https://bit.ly/2Wdmge5

Однією з двох основних будівель музею є особняк родини Ханенків, унікальна пам’ятка історії та архітектури. Зведений наприкінці 19 століття цей дім-палац зберігає неповторну ауру історії. Його фасад та інтер’єри оформлено в стилі «історизм» з використанням художніх рис готики, Ренесансу, бароко, рококо.

Друга будівля музею, розташована поряд, до 1919 року належала родині Сахновських, родичів Ханенків. Тепер в цьому домі розміщено постійну експозицію мистецтва Азії.

Загалом фонди Музею Ханенків включають більше 25 000 предметів. Близько 1000 вибраних артефактів експонується постійно.

Додаткову літературу Ви можете знайти в електронному каталозі та тематичних БД НІБУ.