ДЯКУЄМО ВОЇНАМ, ЯКІ ЗАХИЩАЮТЬ КРАЇНУ!

Музей науки у Лондоні – історія людського прогресу!

Пропонуємо відвідати віртуальні екскурсії Музею науки у Лондоні.

Музей науки (англ. Science Museum) — один з трьох основних музеїв вікторіанської епохи на Ексибішн-роуд в лондонському районі Південний Кенсінгтон.

Музей був засновано у 1857 році на основі колекції товариства Royal Society of Arts та експонатів Всесвітної виставки[1]. Нинішня будівля музею була споруджена шотландським архітектором Річардом Еллісоном і відкрита для відвідувачів поетапно з 1919 по 1928 рік.

Наразі фонди Музею Науки налічують понад 300 тисяч експонатів, у тому числі паровози «Ракета» та «Пихкаючий Біллі», Різницева машина Чарлза Беббіджа.

 

Усередині музею є великий центральний хол, висотою до самого даху, який зроблений зі скла. Численні галереї розташовані навколо центрального холу на п'яти поверхах. Кожний зал присвячений одній тематиці та представляє її у найширшому наборі експонатів. Наприклад, в залі годинників можна побачити годинники всіх часів, від єгипетських та римських до найсучасніших концептуальних моделей. Також є зали, присвячені астрономічним винаходам, хімії, друкарським верстатам, електриці, комунікацій, фотографії, навігації, фізиці.

Найвищий поверх повністю присвячений різним літальним апаратам. Біля кожного експоната є аудіогід, якщо взяти слухавку такого аудіогіду, то можна почути про те, як і хто створив модель, і де її використовували.

Музей розрахований не лише на дорослих, але й на відвідувачів-дітей, адже багато експонатів можна помацати руками, покрутити колеса та натиснути на безліч кнопочок. Багато моделей в музеї діючі та створені спеціально для того, щоб люди побачили, як вони працюють.

Інформація взята з Української вікіпедії.

На офіційному сайті музею представлені різноманітні проекти, для ознайомлення у віддаленому режимі:

 

Додаткову літературу з історії науки Ви можете знайти в електронному каталозі та тематичних БД НІБУ.

 
 

[1] Виставка, що проходила у лондонському Гайд-парку з 1 травня до 15 жовтня 1851. Прозвана всесвітньою через участь великої кількості країн світу і стала віхою в історії промислової революції. На першій в історії світовій виставці були представлені промислові товари та різні ремісничі вироби, машини, виробничі методи, а також корисні копалини і роботи образотворчого мистецтва.

[2] Група Музею науки (англ. Science Museum Group, SMG]) - об'єднання британських музеїв, що включає в себе:

  • Музей науки в Південному Кенсінгтоні, Лондон;
  • Музей науки і промисловості в Манчестері;
  • Національний залізничний музей в Йорку;
  • Національному залізничний музей - Шілдон в графстві Дарем;
  • Національний музей науки і медіа (колишній Національний музей фотографії, кіно і телебачення) в Бредфорді;
  • Музей науки - Ротон в Суїндоне, Уїлтшир