ДЯКУЄМО ВОЇНАМ, ЯКІ ЗАХИЩАЮТЬ КРАЇНУ!

Дарунки до фонду НІБУ

Подяка за дарунок бібліотеці

Неповторний та вишуканий петриківський розпис, має унікальну техніку та багатство орнаментальних варіацій, що стали запорукою визнання його елементом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО в 2013 році. Назва розпису походить від місця його «народження» – села Петриківки, що на Дніпропетровщині. Основна риса цього мистецтва – це барвисті малюнки, що прикрашають різноманітні предмети побуту. Історія Петриківки давня, багата подіями та іменами видатних людей.

Серед знаних художників петриківського розпису є Ніна Рудецька. «Скриньки з мальовничими зображеннями та написами, створені майстром пертиківського розпису Ніною Рудецькою ілюструють той випадок, коли коштовності мови матеріалізуються в об’ємний дорогоцінний предмет».

Висловлюємо подяку засновнику  і керівнику наукової школи «Прекрасний світ» (м. Київ) Уварову Юрію В’ячеславовичу за подаровану брошуру з дарчим написом «Между крестом и Евангелием. Слово о Нине Рудецкой» до якої ввійшли три статті автора «Коштовності української мови в живописних шкатулках Ніни Рудецької» французькою, українською, російською мовами. Також Юрій В’ячеславович подарував бібліотеці від імені майстрині мальовану дерев’яну скриньку з її підписом.