ДЯКУЄМО ВОЇНАМ, ЯКІ ЗАХИЩАЮТЬ КРАЇНУ!

ЛУВР — одна з найдивовижніших скарбниць світу своїми очима!

Пропонуємо відвідати віртуальні екскурсії одного з найбагатших музеїв світу — ЛУВРУ.

Музей ЛУВР (фр. Musеe du Louvre) — один з найбільших музеїв світу, розташований на правому березі Сени в першому окрузі Парижа. Музей було відкрито у 1793 році під назвою Центрального музею мистецтв Республіки.

Лувр демонструє 35 000 експонатів, від найдавніших часів до XIX століття на виставковій площі 72 735 м².

Музей розміщено в палаці Лувру, який був побудований як фортеця наприкінці XII століття за правління Філіпа II. Будівля розширювалась багато разів, сформувавши сучасний палац Лувр. У 1682 році Людовик XIV вибрав Версальський палац як свою резиденцію, а Лувр перетворився в місце зберігання королівської колекції, зокрема, з 1692 року, колекції античної скульптури. Під час Французької революції, Національна Асамблея постановила, що Лувр має використовуватися як музей, демонструючи культурні шедеври країни.

Починаючи з 2008 року, експонати музею розділені на 9 колекцій: Стародавній Схід, Стародавній Єгипет, Стародавня Греція, Етрурія та Рим, Мистецтво ісламу, Скульптури, Предмети мистецтва, Образотворче мистецтво, Графічне мистецтво.

Інформація взята з Української вікіпедії.

На офіційному сайті ЛУВРУ, нажаль, представлено віртуальні тури не всіма залами музею, але Ви можете насолодитися такими з них, як:

Виставка «The Advent of the Artist»

Ця виставка вже п’ятий сезон проводиться у «Маленькій галереї Лувру» – простір, присвячений мистецтву та культурній освіті. Відкрийте для себе твори мистецтва Делакруа, Рембрандта або Тінторетто.

Єгипетські старожитності

Колекція присвячена фараонівському періоду історії Єгипту, розташована на східній стороні крила Саллі, на першому та другому поверхах.

Залишки Луврського рову

Оскільки Лувр спочатку був фортецею, побудованою французьким королем Філіпом Огюстом і мав на меті посилити оборону Парижу від нападу через Сену, відвідувачі можуть погуляти по первісному периметру рову та подивитися на опори, які підтримували під'їзний міст. Ця віртуальна екскурсія знайомить нас з Середньовічним Лувром.

Галерея Аполлона

Галерея Аполлона, яка розташована над Малою Галерею, була знищена пожежею у 1661 році та перебудована архітектором Луї Лє Во. Стеля, яку розпочав скульптор Андре ле Брун, створювалася для вшанування Короля Сонця, Людовіка XIV. Центральна панель – «Аполлон, що вбиває змія Пітона», Делакруа (1851).

! Для перегляду віртуальних екскурсій потрібен Adobe Flash Player !

Додаткову літературу з історії образотворчого мистецтва, історії зарубіжних країн Ви можете знайти в електронному каталозі та тематичних БД НІБУ..