ДЯКУЄМО ВОЇНАМ, ЯКІ ЗАХИЩАЮТЬ КРАЇНУ!

«Биківнянські колекції катинського злочину»

8 вересня 2023 року в Національній історичній бібліотеці України у межах «Клубу історичної книги» відбулась зустріч з Андрієм Івановичем Амонсом – дослідником, автором численних нарисів і статей про репресованих цивільних громадян і військовослужбовців, жертв сталінського режиму, які захоронені в безіменних могилах на території Биківнянського лісу.

На заході Андрій Іванович представив результати власного дослідження на сторінках видання «Биківнянські колекції катинського злочину», яке містить історичні документи й фотоматеріали, отримані під час археологічних досліджень у місцях масових поховань жертв політичних репресій 1937–1941 років на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили». У виданні також представлено світлини речей розстріляних бранців київських тюрем, віднайдені у безіменних могилах на території 19-20 кварталів Дніпровського лісництва біля селища Биківня під час проведення там археологічних робіт у 1971, 1987, 1989 та 2001–2012 роках. Книга вийшла друком польською мовою.

Під час зустрічі представники бібліотек отримали від автора примірник книги-фотоальбому «Биківнянські колекції катинського злочину».

Також, за допомогою платформи ZOOM до дискусії приєднався головний редактор наукового часопису Dr Krzysztof Smolana.

Окрім того, Національна історична бібліотека України отримала в подарунок видання: Rocznik Lwowski 2022 (Instytut Lwowski, Warszawa); Artem Papakin. Polskie formacje wojskowe na Ukrainie (1917-1919); Максим Бутченко. Червоний квадрат (Київ, 2020). Щиро дякуємо Андрію Івановичу за цінні дарунки бібліотеці!

 

 

 

 

 

 

 

Повний фотозвіт