ДЯКУЄМО ВОЇНАМ, ЯКІ ЗАХИЩАЮТЬ КРАЇНУ!

Флешмоб «Хустка у спадщину – 2021»

До Всесвітнього дня української хустки у Національні історичній бібліотеці України 7 грудня 2021 р. відбувся культурно мистецький захід – флешмоб: «Хустка у спадщину – 2021»

Девізом заходу обрано слова українського прислів’я «Люблю, щоб хустка на голові козирем дивилась» (укр. присл.).

Народний традиційний одяг українців підіймає над буднями, єднає багатьох, надихає любов’ю до своєї рідної землі. Справжнім національним багатством - яскравим елементом як матеріальної так і духовної історії українців – є знання з історії виготовлення та оздоблення української хустки.

Перегляд книжкових видань з фонду Бібліотеки про значимість цього вбрання у житті українців, с саме про символіку, кольори, тканини, форми, техніки виконання вишивки, орнаменти, осередки виготовлення хусток – був цікавим для багатьох присутніх та поглибив знання про спадкові національні традиції українців.

Хустка у спадщину – 2021До Всесвітнього дня української хустки флеш-мобЛюблю, щоб хустка на голові козирем дивиласьДо Всесвітнього дня української хустки У Національні історичній бібліотеці України 7 грудня 2021 р. відбувся культурно мистецький захід – флеш-моб: «Хустка у спадщину – 2021».