ДЯКУЄМО ВОЇНАМ, ЯКІ ЗАХИЩАЮТЬ КРАЇНУ!

Хранитель Скіфії Микола Гладкий

До Історичної бібліотеки з унікальним виданням завітав «Хранитель Скіфії» - Микола Васильович Гладкий. Автор презентував унікальні ілюстровані енциклопедичні видання «Золотий епос скіфів» та «Спадщина царя Аріанта».

Гладкий Микола Васильович – Збирач Скіфії, науковець, історик, політик. Народився у мальовничому селі Ведмеже Роменського району Сумської області, біля підніжжя скіфського Городища, розташованого на перехресті трьох областей – Сумської, Чернігівської та Полтавської.

В виданні «Золотий епос скіфів» знавець української праісторії розглянув існування на теренах нашої Вітчизни культури скіфів, віддаленої від сьогодення на історичну глибину у дві з половиною та більше тисяч років.

Книга «Спадщина царя Аріанта» – розкриває знавцем української праісторії систематизовано від часів Сабатинівської культури до епохи сарматів унікальні матеріали, що охоплюють величезний період історії України.

В своїх виданнях автор вводить в науковий обіг велику кількість раніше невідомих раритетів, створених нашими предками, древніми майстрами України.

Унікальні матеріали видання автор дослідив особисто. Кожну реліквію подано із описанням та якісними фотозображеннями, параметрами, діаграмами та спектральними аналізами, графічними ескізами і картами областей України з місцями знахідок.

Зібрання інформаційних матеріалів формувалося із 1992 року.