ДЯКУЄМО ВОЇНАМ, ЯКІ ЗАХИЩАЮТЬ КРАЇНУ!

Національний музей історії Румунії

Пропонуємо оглянути віртуальні тури та виставки Національного музею історії Румунії

Національний музей історії Румунії (рум. Muzeul Național de Istorie a României) — національний музей в Румунії, розташований в місті Бухарест. Належить до найбільших музеїв Румунії, у зібраннях якого зберігаються румунські історичні артефакти від доісторичних часів до сучасності.

Національний музей історії Румунії відкрився у 1970 році як перший музей історії та археології країни. Постійна експозиція Історичного музею тоді розкинулася на 49 залів, до яких додали нумізматичний кабінет, лапідарій та історичну скарбницю.

Музей має площу в 8000 м², що вміщує близько 60 виставкових залів. Будівля Поштового палацу, в якій знаходиться музей, сама по собі є історичною пам’яткою, спорудженою наприкінці 19 століття в неокласичному стилі.

Станом на січень 2015 року музей знаходиться у фазі реставрації, тому частина постійних експозицій закрита для відвідування.

Інформація взята з Української вікіпедії

На офіційному сайті музею можна здійснити віртуальні тури залами музею та ознайомитись з виставками музею:

Постійні виставки

Тимчасові виставки

Історичний скарб

Золото китайських імператорів

Копія колони Траяна

Музей іграшок

Лапідарій

 

 

Окрім того кожен бажаючий має змогу оглянути проекти музею:

Портретна галерея

У спадщині Національного музею історії Румунії зберігається велика кількість репрезентацій - фотографій, листівок, картин, літографій, гравюр тощо, тих, хто сприяв написанню історії Румунії та  заслуговує трохи визнання від нас.

Відвідувачі матимуть можливість дізнатись, наскільки змінився природний та рукотворний ландшафт на румунських територіях за останні кілька сотень років.

Зображення Румунії

 

Додаткову літературу з історії образотворчого мистецтва та культури Європи та інших країн світу Ви можете знайти в електронному каталозі та тематичних БД НІБУ.