ДЯКУЄМО ВОЇНАМ, ЯКІ ЗАХИЩАЮТЬ КРАЇНУ!

Національний музей в Нью-Делі — найбільший музей в Індії!

Пропонуємо оглянути віртуальні тури та інтернет-виставки Національного музею Індії в Нью-Делі

Національний музей Індії в Нью-Делі — найбільший музей в Індії, що містить колекцію різноманітних археологічних знахідок, історичних артефактів та предметів мистецтва. Музей керується Міністерством Культури, частиною Уряду Індії. Він знаходиться на вуглу вулиць Джанпат і Маулала.

Витоки Національного музею починаються з виставки індійського мистецтва і артефактів в Королівській Академії у Лондоні взимку 1947-48 рр. Після закінчення виставки, її куратори вирішили продемонструвати таку ж колекцію в Індії до повернення експонатів у свої музеї. Індійська виставка була показана в Раштрапаті Бхаван в 1949 році і була настільки успішна, що було прийнято рішення створити постійний національний музей. 15 серпня 1949 року Національний музей офіційно відкрив генерал-губернатор Індії Чакраварті Раджагопалачарі. У той час було вирішено, що поки музей не обзаведеться своїм будинком, експонати будуть зберігатися в Раштрапаті Бхаван.

Сучасна будівля музею заклав 12 травня 1955 року Джавахарлал Неру. Музей офіційно відкрився для відвідувачів 18 грудня 1960 року.

Музей має в своєму розпорядженні понад 200 000 творів мистецтва, як індійського, так і іноземного походження. Колекція включає зброю, обладунки, декоративно-прикладне мистецтво, ювелірні вироби, рукописи, картини і т. д.

 

На офіційному сайті музею представлено спеціальний розділ з пропозиціями музею для ознайомлення з його роботою вдома.Тут представлені:

Віртуальні тури музею на різних платформах

Національний портал «Museums of India»

360-градусні панорамні екскурсії

3D перегляди об’єктів

Google Arts&Culture

Всі галереї Національного музею

Національний музей на платформі Google

 

Окрім того тут також можна ознайомитись з власними віртуальними турами музею:

Мистецтво Кушана та Ікшваку

Галерея пізнього середньовічного мистецтва

Галерея Гараппанської цивілізації

Теракота Гупта та ранньосередньовічне мистецтво

Національний музей, Делі

Бронзова галерея

Віртуальні виставки, представленні на Національному порталі «Museums of India»

Племінний і народний спосіб життя Індії

Індійські мініатюрні картини

Індійська зброя та озброєння

Також музей пропонує до уваги своїх відвідувачів інтернет-виставки.

Додаткову літературу з історії образотворчого мистецтва та культури Індії та інших країн світу Ви можете знайти в електронному каталозі та тематичних БД НІБУ.