ДЯКУЄМО ВОЇНАМ, ЯКІ ЗАХИЩАЮТЬ КРАЇНУ!

Норвезький музей історії культури

Пропонуємо оглянути колекцію та віртуальні виставки Норвезького музею історії культури

Норвезький музей історії культури (норв. Norsk Folkemuseum) — музей у столиці Норвегії Осло на півострові Бюґдьой. Має велику колекцію артефактів усіх соціальних груп з усіх регіонів країни. Він також включає великий Музей просто неба з більш ніж 150 будівлями, переміщеними з різних міст і сіл.

Норвезький народний музей був заснований у 1894 році і зберігає великі колекції предметів, малюнків та архівних матеріалів з усієї Норвегії. На виставках представлені народна творчість, народні костюми, церковне мистецтво та саамська культура. Крім того, демонструються виставки на поточну тематику. Музей має багату програму, яка пропонує заходи для дітей та сімей. Щорічно музей має близько 250 000 відвідувачів. Колекція короля Оскара II, що вважається першим у світі музеєм під відкритим небом, є частиною Норвезького народного музею.

Інформація взята з Української вікіпедії

На офіційному сайті музею можна ознайомитись з колекцією музею та оглянути віртуальні виставки.

 

Окрім того кожен бажаючий може ознайомитись з об’єктами Музею під відкритим небом Friluftsmuseet. Музей під відкритим небом в Норвезькому народному музеї включає 160 будівель з міста та села - від середньовіччя до сьогодення. У «Сільській місцевості» представлені господарські будівлі з великих частин країни, а в «Старому місті» – міські будинки з Осло та деяких інших норвезьких міст.

 

Додаткову літературу з історії образотворчого мистецтва та культури країн світу Ви можете знайти в електронному каталозі та тематичних БД НІБУ.