ДЯКУЄМО ВОЇНАМ, ЯКІ ЗАХИЩАЮТЬ КРАЇНУ!

День Служби безпеки України

День Служби безпеки України – професійне свято України. Відзначається щорічно 25 березня у день прийняття Верховною Радою України Закону України «Про Службу безпеки України» (від 25 березня 1992 р. № 2229-XII).

Пропонуємо Вашій увазі підбірку видань з фонду Національної історичної бібліотеки України та інших бібліотек через міжбібліотечний абонемент.


 

З фонду Національної історичної бібліотеки України

Служба безпеки України: історія та сучасність : до 20-ї річниці створення. – Київ : Видавець Корбуш, 2012. – 384 с. : іл.

У цьому виданні, присвяченому 20-й річниці Служби безпеки України, розповідається про її становлення і розвиток, правове регулювання, результати виконання основних завдань із забезпечення національної безпеки України.

Сектор безпеки і оборони України : символи, відзнаки та однострій. – Київ : Бланк-Прес, 2018. – 256 с.

Вперше за роки Незалежності надруковано книгу, яка зібрала в собі всю нову символіку, нагороди, відзнаки та однострої всіх суб'єктів сектору безпеки та оборони України.

Служба безпеки України в Житомирській області 20 років : фотозвіт / гол. ред. О . В. Наумов. – Житомир : Волинь, 2012 . – 160 с., іл.

Видання, присвячене діяльності Управління Служби безпеки України в Житомирській області. Його автори ставили перед собою завдання у популярній формі висвітлити в загальних рисах пройдений шлях, назвати основні завдання й найвагоміші здобутки, окреслити перспективи на майбутнє.

Роль спеціальних операцій у сучасних конфліктах низької інтенсивності. (Сучасний досвід асиметричних, гібридних та партизанських бойових дій) : за матеріалами відкритих джерел / Ю. М. Голуб [та ін.] ; ред. М. В. Коваль. – Київ, 2019. – 319 с.

У книзі на основі відкритих джерел висвітлено досвід партизанських дій, що є складовою нового покоління війни – «нової війни: війни партизанів, підривників, повстанців, убивць». (Дж. Ф. Кеннеді, 1962). Досвід минулих дій можливо використовувати з урахуванням сучасних, суспільно-політичних обставин, розвитку інформаційних технологій, озброєння і техніки.

 

З фонду інших бібліотек

Смолій В. А. Спеціальні служби України від найдавніших часів і до сьогодення / В. А. Смолій, М. Ф. Котляр, В. С. Степанков : у 5-ти т. – Т. 1 : Спецслужби України у IX – середині XVII ст. : наук. видав. – Київ : Прометей, 2017. – 246 с.

На сторінках цього унікального наукового видання вперше змальована масштабна історична картина діяльності розвідки та контррозвідки на землях України в її нинішніх кордонах: від Княжої доби і до становлення сучасного правоохоронного органу спеціального призначення ‒ Служби безпеки України та інших вітчизняних спецслужб.

Сідак В. С. Спеціальні служби України від найдавніших часів і до сьогодення / В. С. Сідак : у 5-ти т. – Т. 2 : Українські спецслужби доби національно-визвольних змагань 1917-1921 рр. : наук. видав. – Київ : Прометей, 2017. – 472 с. : іл.

На сторінках цього унікального наукового видання вперше змальована масштабна історична картина діяльності розвідки та контррозвідки на землях України в її нинішніх кордонах: від Княжої доби і до становлення сучасного правоохоронного органу спеціального призначення ‒ Служби безпеки України та інших вітчизняних спецслужб.

Сідак В. С. Спеціальні служби України від найдавніших часів і до сьогодення / В. С. Сідак, Т. В. Вронська, О. В. Скрипник: у 5-ти т. – Т. 3 : Спецслужба Військового міністерства Державного Центру УНР в екзилі (1926–1936 рр.) : наук. видав. – Київ : Прометей, 2018. – 260 с.

Книга є ґрунтовним дослідженням функціонування розвідки та контррозвідки Військового міністерства Державного Центру УНР в екзилі 1926‒1936 років. Аналізуються передумови створення відповідних підрозділів, їхня структура, основні напрями
й методи роботи.

 

Підготував відділ
соціокультурних комунікацій